Vektvest 10 kg

Den vanligste vekten på vektvester er helt klart 10 kg. Det er først og fremst to grunner til det, som at en vektvest på 10kg rett og slett er en veldig passende vekt for de aller fleste. De passer utmerket til gåturer og powerwalks, men du kan også gjerne løpe med de. Den andre grunnen er nok prisen. Vektvester kan være ganske dyre, spesielt de tyngre modellene. Derfor er en vektvest på 10 kg ofte relativt billig i sammenheng.

Vektvest 10 kg – Toppliste

Utvalget av 10kg-vester er det største, og her har samlet de beste modellene ifølge oss.

Thunder Fitness Vektvest 10 kg

Vektvest 10 kg best i test

Det beste kjøpet av en 10 kg-vest ifølge oss! Det er en stor fordel at den finnes i to versjoner avhengig av hvor lang man er. De to modellene heter “small” og “normal”, og grensen for de er på 178cm. Small modellen kan man gjerne si er en dame-modell, den passer enkelt og greit ofte ekstra godt for damer.

Denne modellen kan nok sies å være best i test da den i skrivende stund (15. des 2021) har hele 71 anbefalinger og anmeldelser med et snitt på 4,7/5. Den normale modellen har 17 anmeldelser med et snitt på 4,6.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Thunder Fitness!

Iron Gym Weight Vest

Iron Gym Weight Vest 10 kg

En klassisk modell som har vært på markedet lenge. Den finnes kun i én størrelse og er en anelse mindre enn mange andre standardvester. Vi vil si at den ligger midt imellom vestene ovenfor.

Iron Gym er et av de største treningsredskaps- og gym-merkene i verden. De er først og fremst kjente for å lage produkter til hjemmetrening og funksjonell trening. Akkurat som med lignende vester kan du ta ut vektposene og på den måten variere vekten mellom 1-10 kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Abilica Weight Vest Flexi

Abilica vektvest

Denne vekten på 10 kg kommer fra det norske merket Abilica. Den skiller seg litt ut fra de to vestene ovenfor da den spennes fast med plastspenner i stedet for en borrelås. Det kan jo være en smakssak hva man foretrekker. Men vår oppfattning er at borrelås fungerer bedre. Da er det lettere å få vesten til å sitte tett og godt.

Den har også uttakbare vektposer, men ikke like mange som de andre modellene. Du kan altså ikke endre vekten i like små steg, men akkurat det er nok ikke så veldig nøye for de fleste.

Les mer og kjøp hos Gymgrossisten eller Sportgymbutikken!

Hva du kan gjøre med en vektvest på 10 kg

Vi tenkte å liste opp de vanligste og mest effektive bruksområdene for en vektvest på 10kg. Det disse vestene helt klart brukes mest til er:

  • Gåturer og powerwalks
  • Løping/jogging

Det er to store grunner til at dette er populært, og det er for å jobbe med vektnedgang og å forbedre kondisjonen. I tillegg til at det også bare er en stor helsemessig fordel generelt.

Det er som sagt en veldig god vekt nettopp for å gå eller løpe med. Mindre vekt er ofte for enkelt, og tyngre det motsatte. For gåturer kan det likevel fungere med noen kilo ekstra for noen, men det kan fort bli litt vel slitsomt. 10kg er enkelt og greit nok for de fleste. Når man løper derimot er det definitivt færre personer som skulle ønske seg mer vekt. Mest sannsynlig er 10kg allerede litt for tungt for noen å løpe med. Men heldigvis kan man plukke ut vektposer i de aller fleste vektvester. I hvert fall i de vi anbefaler ovenfor.

Kroppsvektøvelser

Så må vi også nevne at man selvfølgelig kan utføre kroppsvektøvelser med disse vektvestene på 10kg. For eksempel chins, dips, armhevinger, sit ups, utfallssteg osv. Men det er nok vanlig at de som vil bruke en vektvest til dette formålet gjerne kjøper en vest som er litt tyngre. Det avhenger selvfølgelig på hvor sterk man er.

Vektnedgang

Et annet passende bruksområde er å ha på seg vesten i hverdagen. Formålet med dette er å gå ned i vekt gjennom kroppens “innebygde vekt” som det finnes en del forskning på. Mer info om det i tillegg til listen vår på øvrige vektvester finner du på startsiden.