3 tips til treningsmotivasjon!

At det er bra for helsa å trene er nok noe de fleste vet. Men til tross for dette kan det være vanskelig å finne motivasjon til å komme i gang og trene innimellom.

Her har vi tenkt å gi dere tre enkle tips til hvordan å motivere seg selv og øke sjansene for mer trening i hverdagen!

Utfordre deg selv!

Utfordre deg selv med en vektvest

Å gjøre akkurat det samme under hver treningsøkt uten at man merker noen progresjon blir fort kjedelig. Derfor burde man utfordre seg selv nå og da med tunge økter. For å gjøre det kan en vektvest eller pull up stang være et perfekt redskap.

Om du for eksempel pleier å jogge 5 km som trening kan du i tillegg ta på deg en vektvest å prøve å klare runden uten stopp. Senere kan du øke vekten om det blir for lett.

En vektvest kan være en ekstra utfordring også når det kommer til kroppsvektstrening, som chins, dips, burpees og armhevinger.

Sett opp mål med treningen!

Sett opp mål med treningen

Å trene uten noen plan, retning og mål risikerer å gjøre så du kjeder deg og blir mindre motivert. Alt i livet blir artigere om man setter opp mål.

Målene man setter opp kan stort sett være hva som helst, og de varierer selvfølgelig avhengig av hvilken trening det er snakk om. For eksempel kan det være å løpe en viss distanse til en spesifikk tid, orke en viss vekt i en styrkeøvelse eller å klare å gå ned i spagaten.

For å sette opp målene dine på mest mulig måte bør du følge disse 4 prinsippene:

  1. Målet må være målbart. (Ikke, “jeg skal bli sterkere”, men “jeg skal klare 100 kg i benkpress”)
  2. Det må ha en fast tidsbegrensning/deadline. (Ellers risikerer du å aldri ta tak i det)
  3. Det må være utfordrende. (Altså ikke noe du vet du kan klare i dag om du bare tar i ekstra hardt)
  4. Du må skrive det ned et sted. (Dette gir en ekstra psykologisk effekt, data/vanlig papir fungerer like fint)

Følger du disse punktene kommer du til å få mål som motiverer deg skikkelig!

Bruk oppmuntringer og visualiseringer

Oppmuntringer og visualiseringer er et klassisk redskap innen personlig utvikling og selvhjelp. Men det har også vist seg å være skikkelig effektivt innen sport og trening. Nesten alle fremgangsrike idrettsutøvere bruker oppmuntringer og visualiseringer på ulike måter.

En oppmuntring er en positiv mening du tenker eller sier høyt til deg selv. Den skal inneholde noe du vil oppnå eller være, men som du ikke er enda. Det skal også føles overkommelig for deg å oppnå. For eksempel, løper du milen på 55 minutter i dag, kan en bra oppmuntring være at du skal klare det på 50 minutter. Å si at du skal klare det på 40 minutter derimot kommer antakeligvis til å føles overdrevent, og derfor ikke virke.

Visualiseringer er stort sett det samme, men innebærer i stedet at du ser for deg at det du ønsker skjer. For eksempel at du ser for deg at du scorer i en fotballkamp.

Tankenes kraft er større enn de fleste innser, og ved hjelp av positive tanker kan man nå nye høyder i treningen sin. Sammenlign det med hvor bra du tror du hadde lykkes om du bare tenker negativt om deg selv “jeg kommer aldri til å klare å springe milen på 45 minutter”.

Vi håper at noen av disse tipsene hjelper dere med motivasjonen! Kommenter gjerne nedenfor eller kontakt oss her.

Lämna en kommentar