Gå ned i vekt ved å gå

Vil du gå ned i vekt? Du er neppe alene, det er et av de vanligste ønskene i den vestlige verden i dag. I dette innlegget kommer til å fokusere spesifikt på hvordan man kan gå ned i vekt ved gå-turer.

Å gå ned i vekt handler i stort sett bare om 2 faktorer, nemlig:

  1. Hvor mange kalorier du spiser
  2. Hvor mange kalorier du forbrenner (hvor mye du trener/beveger deg)

Disse to punktene henger selvsagt sammen, jo flere kalorier du forbrenner, jo mer kan du spise uten å gå opp i vekt. For å gå ned i vekt må du rett og slett kvitte deg med flere kalorier enn du får i deg. Dette kan oppnås ved enten å spise veldig lite, bevege seg ekstra mye, eller en kombinasjon av begge. Vi kommer ikke til å gå inn på kosthold i dette innlegget, bare hvordan å forbrenne masse kalorier på en enkel måte.

Gå ned i vekt med gå-turer – Den mest effektive måten?

Gå ned i vekt med gå-turer

Det fins mange måter å forbrenne kalorier på. Noen er ganske effektive, noen er mindre effektive. For eksempel, det å trene styrketrening forbrenner veldig lite kalorier. Om du vil bygge muskler er det selvsagt lurt med gym, men for å gå ned i vekt er det ikke fult så egnet.

Det som oftest anses som det beste er jogging, og det er vi enige i. Problemet er bare at mange syns det er alt for kjedelig/hardt, så det som skjer da er at de aldri drar ut og jogger. Visse som er veldig overvektige har til og med problemer med å jobbe siden det er alt for anstrengende, og da øker også skaderisikoen betydelig.

Dermed kan man si at gå-turer er en av de absolutt beste måtene å gå ned i vekt på ettersom det er større sjans for at man faktisk gjør det kontinuerlig. Det største minuset med gå-turer er at det tar adskillig lengre tid å brenne kalorier i forhold til for eksempel jogging. Man brenner omtrent det dobbelte når man jogger i forhold til å gå. Det betyr at du må gå i 2 timer for å oppnå samme effekt som å jogge i 1 time.

Maksimer effekten på gå-turer med en vektvest

abilica vektvest
Dette er den beste vektvesten om du spør oss, Les mer og kjøp hos Gymgrossisten eller Sportgymbutikken!

For den som fortsatt vil gå tur kan man gjøre det hele mye mer effektivt med hjelp av en vektvest. Om du tar på deg en vektvest når du går kommer du med en gang til å brenne mer kalorier for hvert steg du tar. Det er fordi kroppen og beina dine må jobbe ekstra hardt for å flytte den tyngre vekten.

  • Om du har på deg en vektvest på 10 kg forbrenner du rundt 12-20% flere kalorier (det kommer an på hvor mye du veier i forhold til vekten på vektvesten, det blir større %-forskjell for en person på 50kg enn én på 90kg osv)
  • Om du har på deg en vektvest på 20kg forbrenner du rundt 25-40% flere kalorier
  • Om du har på deg en vektvest på 30kg forbrenner du rundt 45-55% flere kalorier

OBS å gå med en vektvest på 30kg er ikke noe du starter med, det kan slite på ledd og forskjellig, så det er noe du bør trappe oppover forsiktig med og begynne lavt.

De fleste vektvestene har uttaks-bare vekter, så om man er liten kan man ta ut vekter og begynne på for eksempel 5kg i begynnelsen. Men for de aller fleste er en vektvest på 10kg helt passe. Veier man under 60-70kg behøver man antageligvis aldri å gå over 10kg heller.

Et annet tips for å gå ned i vekt er å hjelpe kroppens evne til å forbrenne fett gjennom slankepiller (som faktisk virker)

Sammendrag

Med hjelp av en vektvest kommer du til å kunne gå ned i vekt på gå-turer på en rask, enkel og effektiv måte! En stor fordel er at det er mye enklere å begi seg ut på en gå-tur enn én jogge-tur, noe som resulterer i at du faktisk gjør det. Det største problemet med å gå ned i vekt for de aller fleste er at de dessverre ikke har nok motivasjon for å gjøre noe som helst.

For å finne en god vekvest kan du kikke gjennom topplisten vår med de beste vektene på markedet!