Hinderløyper – Fakta, historie og konkurranseformer!

Hinderløyper har blitt brukt siden urtiden for å trene opp militære styrker, og helt siden de gamle romerne og grekerne har militære styrker trent opp kroppene sine ved hjelp av smarte utformede hinderløyper. Med disse smarte oppleggene får de både fort en god vurdering av en persons styrke, kondisjon, koordinasjon og smidighet, og personer kan selv bruke denne typen trening på egenhånd.

barn på en lekeplass

Noen typiske ting man gjerne finner i klassiske hinderløyper verden over er hengeøvelser, klatreøvelser, balanseøvelser og krypeøvelser. Alle som har barn, har vært i en større lekepark eller på en skole-bakgård har sett gode hinderløyper, for barna gjør gjerne harde øvelser av denne typen uten at man engang tenker over det, siden de gjør denne leken hele tiden.

Begynn å tenke over det når du passer på barn som leker, for du kommer til å bli imponert over styrken og smidigheten når de reiser seg og løfter hele kroppsvekten sin når de klatrer rundt. Det er faktisk veldig fascinerende å se på, så ikke gå glipp av det!

Legg til en vektvest for ekstra trening!

Om man er tilstrekkelig trent for å overhodet klare en hinderløype uten å svømme, kan man gjøre det litt tyngre ved å bruke en vektvest. Nå kan det være å ta det et lite steg for langt siden en hinderløype i seg selv er ekstremt nok om man bare trener “vanlig”. Men, det er alltid kult å utfordre seg selv, og man trenger jo ikke å kjøre på med den tyngste vesten som finnes, man må gjerne prøve seg fram med mindre vekt. En vektvest på 10 kg for eksempel er en ganske fin vekt til en nybegynner på hinderløyper.

Det er viktig å velge en slitesterk vektvest som sitter godt når man bruker hinderløyper. Toppvalget vårt, som passer perfekt her, er: Thunder Fitness PRO.

Hinderløype som konkurranseform

hinderløype

OCR (Obstacle Course Racing) er konkurranseformen av hinderløypen, og det finnes mange å velge mellom om man vil sjekke ut hvor sterk og utholdende man er. Dette er ikke noe for pyser, for det krever at man har kontroll på kroppen sin, og at man er vant til hard trening, ellers klarer man ikke mange minutter av OCR!

Det er en grunn til at den mest utmattende av disse konkurransene kalles for “Tough Viking” for å si det sånn. Om du er veltrent og trener mye er dette den perfekte måten for deg å utfordre deg selv på og pushe deg selv litt mer enn vanlig. Er du litt utrent, men drømmer om å bli veltrent er det et godt tips å sjekke ut denne typen av konkurranser. Da kan du sette deg et absolutt mål for treningen om en plass i disse konkurransene, for da har du virkelig noe å se framover til!

Lämna en kommentar